Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشر تاریخ ایران دومین چاپ کتاب «گذری بر خاک نمناک: قصه‌هایی از ده بنای ایرانی میراث جهانی» نوشته مجید شفیعی را با شمارگان ۱۲۰۰ نسخه، ۲۳۶ صفحه و بهای ۷۵ هزار تومان منتشر کرد. چاپ نخست این کتاب سال گذشته (۱۳۹۹) با شمارگان هزار نسخه و بهای ۶۰ هزار تومان، منتشر شده بود.

این کتاب شامل ۱۰ قصه فانتزی و تخیلی از ۱۰ بنای ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخاطبان اصلی این آثار نوجوانان و جوانان هستند اما به سبب گستردگی موضوع و حوزه روایی آثار، می‌تواند برای سنین بالاتر هم جذاب باشد.

نویسنده به همراه هر قصه برای آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان با بناهای ثبت شده اطلاعاتی را درباره موقعیت تاریخی و جغرافیایی و اهمیت جهانی و کشوری این آثاری و همچنین تاریخچه مختصری از بنا را ارائه کرده است. عناوین ۱۰ قصه منتشر شده در این کتاب به این شرح است: «راز معبد» درباره زیگورات چغازنبیل، «رویاها» درباره بنای پاسارگاد، «کلمات سنگی» درباره کتیبه بیستون، «گفت‌وگوی ارواح» درباره تخت جمشید، «خاک نمناک» درباره ارگ بم، «ماهی بزرگ» درباره سازه‌های آبی شوشتر، «زندان دیو» درباره تخت سلیمان، «خانه مهر» درباره کلیسای سنت استپانوس، «رویای سلطان» درباره گنبد سلطانیه و «باغ فیروزه‌ای» درباره میدان نقش جهان.

مجید شفیعی شاعر و نویسنده کودک و نوجوان، دانش آموخته رشته موزه داری و عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان است. به قلم او تاکنون بیش از ۵۰ عنوان کتاب منتشر شده است که از میان آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد: «کابوس ماهان»، «سه گانه پهلوان گودرز» و…

در مقدمه این کتاب آمده است:

«گذری بر خاک نمناک یادآوری هویت ملی و میهنی ماست. ده روایت فانتزی و تخیلی از ده بنای ثبت شده ایران که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند. چه مایه شکوه می خواهد و چه مایه سربلندی که بنایی جزو میراث همیشگی بشر و سرآغاز پرسشی بزرگ باشد:

ما به راستی در کجای جهان ایستاده‌ایم؟ آثاری که از پس هزاره ها هنوز افسون حضورشان احساس می شود. آثاری که به شیوه ای نو روایت شده اند تا شاید پاسخی باشند؛ برای آن پرسش بزرگ:
ما در کجای این جهان ایستاده ایم؟»

کد خبر 5400126 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: تازه های نشر نشر تاریخ ایران تجدید چاپ بناهای تاریخی معرفی کتاب تازه های نشر ترجمه دفاع مقدس جنگ تحمیلی تجدید چاپ دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران ادبیات جهان رایزنی فرهنگی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اسرائیل انتشارات معین ادبیات ایران کتاب کودک معرفی نشریات میراث جهانی ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۳۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند

محمد حسین زاده مدیرکل فرخنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می‌توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می‌رود، بیم آن است که در آینده‌ای نزدیک، نسل‌های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه‌های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می‌شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی‌های گرانقدر دعوت می‌کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع‌های تجاری و یا واحد‌های مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی اضافه کرد: راه‌های ارتباطی از بستر‌های مختلف برای دریافت گزارش‌های مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi‌ می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • عرضه «پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب تهران
  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام